keyvisualHome
Pups verwacht 2019
Voorstellen
Nieuws
De Hovawart
Onze honden
Pups
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Foto's
Contact

 

 

 

15-10-2015

En toen was het moment aangebroken dat ze 6 weken oud zijn. 6 weken alweer! Het voelt als de dag van gister dat ze geboren werden en nu lopen er alweer 6 kleine echte hovawartjes. Ze zijn ontzettend leuk en het is iedere dag genieten van en met ze. Samen de wereld ontdekken en natuurlijk heel veel kattekwaad uithalen! 

Ik was in de veronderstelling dat het makkelijk zou gaan om portretfoto's te maken van de dames en heren. Niets is minder waar! Sia (eigenaresse van de reu Chito) en ik hebben verwoede pogingen gedaan om het stel op de foto te krijgen maar dat ging echt niet vanzelf :-) Bij de een ging het wat makkelijker dan bij de ander en de 'the making of'  foto's laat ik ook maar achterwege. 

Hier de best mogelijk haalbare resultaten van het gespuis ;-) 

 

Reu met het rode bandje gaat op zijn stamboom door het leven als Andor. Een heerlijk ventje wat ontzettend graag en vooral heel wild speelt met speeltjes, af en toe een tikkie eigenwijs maar heeft een klein hartje en kijkt af en toe de kat uit de boom.

 

 

Teef met het oranje bandje krijgt de naam Anha op haar stamboom. Dit had eingelijk Anka moeten zijn maar blijkbaar lijkt mijn 'k' op een 'h'. Ik denk niet dat ze er iets van gaat merken ;-) 

 

Dit dametje heeft bij ons de bijnaam 'Tankie' en 'Bokito' en dat heeft ze niet alleen te danken aan haar figuur. Zelfzeker, nieuwsgierig, speels en vrolijk maar ook een 'tank' of 'stormram'. Als ze iets in haar koppie heeft maakt het niet uit welk obstakel (of broertje/zusje) ze onderweg tegenkomt.

 

 

Teef met het gele bandje gaat als Aika verder. Hier kijkt ze alweer naar beneden om er als een 'spring in 't veld' naar beneden te springen. Een hovawartje naar mijn hart. Een heerlijke mengeling tussen zelfstandigheid en baasgerichtheid. De stoerste van het stel maar ze smelt in je armen als je haar een knuffeltje geeft. 

 

De onbetwiste winnaar van vrolijkheid is het paarse teefje die de naam Aafke heeft gekregen. Ze is altijd blij en vrolijk, is gek op aandacht, spelen en bezig zijn. Ze kan zo hard kwispelen dat het bijna op dansen lijkt

 

 

Het reutje met het groene bandje heeft de naam Aaron gekregen. Tsja, wat moet ik nou over hem vertellen met zijn zeer aandoenlijke koppie. Hij wijkt op alle fronten af t.o.v. de rest. Hij was de kleinste van het stel en is nog steeds de kleinste van het stel, alleen daarom valt hij al op. Maar laat hem maar schuiven, hij maakt zich niet zo snel druk en komt het vandaag niet, dan komt het morgen wel.

 

En dan 'last but not least' het blauwe teefje die Attack gaat heten. Dit meisje loopt voorop qua nieuwsgierigheid en de wereld ontdekken. Zij speelt heel graag met haar broertjes en zusjes maar om de wereld te ontdekken, heeft zij hen niet nodig

1 teefje moest gewoon Attack heten, vernoemd naar B'attack van de Huppelhoeve met roepnaam Attack. Attack is op dit moment 13,5 jaar oud en heeft afgelopen week kennis gemaakt met de pups en haar nichtjes Fien en Suus.

Heel wat jaartjes geleden al heeft Attack een onwisbare indruk op mij gemaakt en dat doet zij nog steeds. Zij moest gewoon vernoemd worden. Ik hoop dat deze Huppelhoeve nakomelingen net zo'n mooie leeftijd mogen halen als Attack met dezelfde levenslust op 13,5 jarige leeftijd. 

 

Top
Von Schlitzohr hovawarts | info@vonschlitzohr.nl