keyvisualHome
Pups verwacht 2019
Voorstellen
Nieuws
De Hovawart
Onze honden
Pups
Foto's
Contact

 

 

 

Ik ben Tamara en woon samen met mijn partner Gert, in de prachtige provincie Drenthe. Wij wonen samen met onze 2 hovawarts in het brinkdorpje Ruinen.

Opgegroeid met honden (Drentsche Patrijs) en wist 1 ding zeker: later als ik groot ben komt er een hond. Als klein meisje wist ik al dat het een Hovawart moest worden alleen meer dan een naam wist ik niet. Waarschijnlijk opgepikt tijdens de hondencursus die ik altijd bijwoonde.

Eenmaal groot genoeg en met voldoende tijd voor een hond, begon ik mij te verdiepen in het ras de Hovawart. Hoe meer ik over het ras las en hoorde, wist ik dat het echt een ras naar mijn hart was maar als eerste hond? Ik begon te twijfelen en in plaats van mijn lang gekoesterde wens, kwam er Bowie, de Berner Sennen.

Met Bowie hebben wij wat te stellen gehad maar wat heb ik veel van haar geleerd over het fenomeen hond! Zij was mijn schaduw en ik haar licht.

Op het moment dat Bowie 3 jaar was, was het tijd voor een tweede hond en dat moest echt een Hovawart worden! Op dat moment had ik al contact met Inge Overmeire (www.vandehuppelhoeve.be) die al bijna haar hele leven Hovawarts heeft en zo nu en dan een nestje fokt. Haar omgang met haar honden en kijk op het fokken, deed ons besluiten om bij haar onze eerste, en later tweede, hovawart te halen.

Wij hebben datgene wat wij zoeken in een hond, gevonden bij de Hovawart.

Von Schlitzohr: Op het moment dat wij besloten om in de toekomst een nestje te fokken, werd er ook nagedacht over een kennelnaam. Een hond met alleen een voornaam op de stamboom, vinden wij ook maar wat kaal. Een schlitzohr is in het duits een ondeugende en ondernemende boef, net zoals de Hovawart kan zijn :-) Omdat een hovawart van boeren adel is (vinden wij dan), is Von Schlitzohr geboren! Saillant detail is dat Fien een gespleten oor(punt) heeft omdat ze als pupje zeer ondeugend is geweest waarbij ze zichzelf heeft verwond waardoor er een gespleten oor is ontstaan. 

 

 

Top
Von Schlitzohr hovawarts | info@vonschlitzohr.nl